Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Madencinin hediyesi Onik Taşı” biblo olur

Madencinin hediyesi  Onik Taşı” biblo olur

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaşı ziyaret eden emekli Sadık Aslan biblo kalemlik hediye etti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş`ı ziyaret eden emekli Sadık Aslan biblo kalemlik hediye etti.
Sındırgı'ya bağlı Düvertepe Mahallesinde ikamet eden ve madencilikle uğraşan Aslan Belediye Başkanı Yavaş`ı ziyaretinde oniks taşından Türkiye haritası işlemeli biblo kalemlik hediye etti.
Düvertepe Mahallesinde emekli olduktan sonra madencilikle uğraştığını kaydeden Aslan, Oniks taşını tanıtılması gerektiğini kaydetti. Oniks taşlarından biblo yaptırdığını söyledi.
Aslan, " Madencinin hediyesi madenden olur. Daha önce görev yaptığınız Şapçı Mahallesinde çıkan Oniks Taşından size üzerinde Türkiye haritası bulunan kalemlik yaptırdım. Size nostalji olmasını istediğim ve Oniks Taşını tanıtmanız için bu hediyeyi uygun gördüm." diye konuştu.
Türkiye Haritalı onik taşından kalemlik hediyeyi kabul eden Belediye Başkanı Yavaş, madenin çıkarılabilecek düzeyde olup olmadığını sordu. İlçemizde maden çeşitleri konusunda oldukça zengin olduğunu belirten Belediye Başkanı Yavaş, "Düvertepe, Şapçı mahallelerimizde özellikle kaolen madeni çıkarılıyor. Kaolen Madeni yanında Oniks madeninde çıkması çok önemli. Bizim görevimiz bu madenin çıkarılmasını sağlayıp ilçemizle özdeşir hale getirmek. Bu nazik hediyenizden dolayı size teşekkür ediyorum" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı